Немска версия на Corvette

Corvette е много популярен модел не само сред купувачите в САЩ и по света, но и сред тунерите.
 
През годините са правени различни версии на Corvette, за потребители с различен вкус. Сега ви представяме една версия на Corvette създадена от фирма производител на автомобилни каросерии от Германия.
 
 
Това е Endora Cars, като тяхната версия на Corvette е наречена SC-1. Стилът на автомобила е вдъхновен от американските спортни автомобили от 60-те и 70-те години на миналия век.
 
 
Виждат се и елементи от класически модели на Corvette – остър нос на автомобила, характерна задна част и частично покрити арки над задните колела. В основата на немския модел е техниката от шестото поколение на Corvette.
 
От Endora Cars съобщават, че ще предложат на купувачите три версии на автомобила. Базисна ще бъде версията с двигател V8 с обем 6.2 литра от GM и мощност 437 к..с
 
 
Втората възможност ще е отново V8 но с обем 7.0 литра и мощност 512 к.с., а най-силната модификация ще е V8 с обем 6.2 литра на която е прибавен компресор и така мощността е достигнала 647 к.с. Всички версии на двигателя ще се комбинират с механична скоростна кутия с 6 степени, с възможност за смяна чрез лостчета монтирани под волана.
 
 
От немската фирма са добавили и електронен traction control, а също и система наречена Active Handling, която контролира и регулира динамиката на автомобила. Стандартно колата е с лети джанти с размер 19 цола отпред и 20 цола отзад.

0 коментара:

Публикуване на коментар