Brabus SV12 R Biturbo 800

Най-мощният луксозен седан


 В момента най-мощният луксозен седан в света е новият SV12 R Biturbo 800, базиран на Mercedes S600. Тунинг специалистите вече създадоха варианта SV12 , който впечатляваше със своите 750 к.с. Новият SV12 R Biturbo 800 обаче притежава внушителната мощност от 800 к.с.





За да осигурят на автомобила повечко кончета, тунинг специалистите са увеличили обема на V12 двигателя му от 5,5 на 6,3 литра и са го снабдили с оптимизирани разпределителни валове и обновени глави на цилиндрите. Моделът получава също нови въздухозаборници, нова битурбо система с два специални модернизирани колектора, както и оптимизирани турбинни камери и турбокомпресори. Освен това той е оборудван със стоманена система за отделяне на отработените газове със спортни катализатори и четири ауспуха. В резултат на направените промени мощността на колата скача на 800 к.с., а максималният въртящ момент – на 1 420 Нм. Тя постига ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.9 секунди и развива максимална скорост от 350 км/ч.


В дизайна на екстериора се открояват по-големият централен въздухозаборник, предният спойлер, алуминиевите предни калници, интегрираните въздушни отвори, изработени от карбон, новият заден спойлер, централният рефлектор, както и редица акценти, които могат да бъдат изработени по желание на клиента.

В стила на интериора впечатление правят кожената тапицерия с цвят по избор, елементите от Alcantara, както и оборудването от дърво. Моделът може да се похвали и с редица най-модерни технологии.

0 коментара:

Публикуване на коментар