Тест Драйв на Mercedes SLS AMG

Летище, специално подготвено трасе, AMG инструктори и 571 к.с.

 Най-екстремното возило на Mercedes AMG стъпи на българска земя за "ОЧАРОВАНИЕ БЕЗ КРАЙ" - ексклузивното роудшоу на Mercedes-Benz Star Experience.



От компанията бяха подбрали огромен брой возила от BlueEFFICIENCY серията, от спортните, от луксозните и от проходимите коли за високооборотното събитие.

Ние обаче ще преминем директно към черешката на тортата - SLS AMG. Автомобил, който разполага с 571 к.с. и 650 Нм, като гарантира ускорение от 0 до 100 км/ч. за 3.8 сек.



Както добре знаете, серийното производство на SLS AMG стартира в началото на тази година. Още преди това обаче се знаеше, че колата предлага превъзходна комбинация от тегло (1620 кг) и мощност, която гарантира най-висока степен на динамика при шофиране. Това е пълната истина, убедихме се сами. Всъщност трудно можем да опишем с думи, емоцията, която предизвиква SLS AMG..., но все пак ще опитаме...



И така, трасето включваше професионално нереден слалом, два обратни завоя, дълга права за ускорение и една по-къса за спиране.



Как ни омая SLS AMG - започна със звука. Буботенето е по-скоро плашещо, респектиращо, когато си извън колата. Вътре е различно - забравяш за всичко, освен за мощността - тя постоянно напомня за възможностите си. Стабилността също ни стресна - конусите преминаваха покрай колелата, които сякаш бяха в релси. На обратните завои обаче гумите свистяха, а адреналинът преминаваше всякакви граници. Ускорението? Брутално!



Преди теста бившият шеф дизайнер на Mercedes-Benz Петер Пфайфер ни подшушна: "Има опасност да не може да погледнеш жена си, когато слезеш от тази кола". Обичаме жените си, но Пфайфер беше прав - не можехме да откъснем сетивата си от крилатия Mercedes.

0 коментара:

Публикуване на коментар