Ford съди Ferrari

Смях в залата. Ford съди Ferrari

Явно Ford са бесни на Ferrari за името F150 и затова в последния месец две Ferrari-та бяха премазани от пикапи на Ford.
След като за месец в два различни независимо един от друг  случая най-продаваният пикап зад Окена – Ford F-Series, премаза две Ferrai-та. Веднага се появиха предположения, че именно това е причината новият болид на „кончетата“ да носи името F150.
Никой не знае дали това е истината, но ето, че Ford са бесни на Ferrari заради това богохулство. Как може едно Ferrari да носи името F150?!
Нахалството на Ferrari ще бъде изправено на съд. Американският концерн съди италианската марка за нахалството и желанието им да спечелят от имиджа на Ford F150. За да не си мисли някой, че говорим празни приказки и се подиграваме с някого, ето официалното становище на Ford:” За да извлече изгода и полза от изключително добрите намерения, които Ford разви със запазената марка на F-150.“
Делото е заведено в съда в Детройт. Ford твърди, че логото на пикапа F-150 (най-продавания пикап в САЩ вече близо 30 години) прилича много на това на болида на Ferrari.
Американската компания иска неназовано обезщетение и забрана за използване на името от Ferrari.
Италианците контрират с доста убедително твърдение, че болидът им носи това име в чест на 150-ата годишнина от обединението на Италия.

0 коментара:

Публикуване на коментар