„Lambo” с 2000 к.с. намира своя път + видео

Това е история с вълнуващо начало, а дали ще бъде завършена с вълнуващ край?


Lamborghini Indomable се ражда в съзнанието на Даниел Очоа и Алберто Албиларес. Прототип, създаден като част от дизайнерска програма, спонсорирана от Lamborghini. Сега обаче, тази концептуална визия ще стане реалност – само че няма да бъде направена в Сант’Агата Болонезе.

Компания, наречена 215 Racing, е придобила правата върху дизайна на Indomable, планирайки създаването на производствена версия. Базирана в Абингтън, Пенсилвания, 215 Racing заедно с под-компанията Mostro Di-Potenza ще произвеждат колата, която ще носи името SF22.

Според производителя SF22 ще бъде със средноразположен туин-турбо 9,4-литров V8 двигател. Това всъщност е моторът General Motors 572, който ще бъде с 6-степенна секвенциална трансмисия. 215 Racing се надява, че този звяр ще генерира 2000 к.с. и 2700 Нм. Говорим за шосейна кола с две врати и задно предаване, не за влак!

Разбира се, всяка компания може да твърди такива имагинерни величини. Така че ни остава само да чакаме и да видим колко действително може Mostro Di-Potenza SF22. Марката планира да произведе общо 50 броя, по два на месец в рамките на две години. И в момента приема поръчки за средата на 2012 г. Първоначалният депозит ще ви струва само 1000 долара, но за готовия автомобил ще трябва да преведете 950 000 долара.

0 коментара:

Публикуване на коментар