Изцяло нов Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette ще има много съществени промени от General Motors.
 
GM се надява този модел да се превърне за европейците в това, което за тях са моделите на Porsche, Ferrari и Lamborghini. Двуместното спортно купе на Chevrolet ще бъде с нов, по-компактен, но също толкова силен двигател, като досегашния V8.
 
Според изданието TheDetroitBureau.com, GM е взел решение да се използва европейски тип V8 с обем малко по-голям от три литра и система „сух картер”. Цилиндровата глава ще е с диаметър 80.5 mm, съпоставим с цилиндрите при Ferrari или Lamborghini.
 
 
Представите на GM пояснява, че новият двигател ще бъде с турбина. Мощността ще е над 400 к.с. или по 125 к.с. на литър от двигателя.
 
С тези данни новото поколение на Corvette ще бъде конкурент на модели като Porsche 911 и Lamborghini Gallardo. Според източници от GM, новият двигател ще има високи обороти, които ще достигат до 10 000  в минута.
 
Президентът на General Motors Северна Америка, Марк Рюс, заяви, че C7 Corvette, който ще бъде на пазара след по-малко от две години, „ще бъде изцяло различен от днешния (на снимката) и въобще от американските спортни автомобили.

0 коментара:

Публикуване на коментар