Гост от бъдещето Porsche 918 Spyder

918 Spyder засега е прототип, но след 5 години ще бъде най-желаното Porsche.


Концепцията 918 Spyder съчетава най-доброто от вълнуващия свят на професионалните болиди с най-доброто от градския хибрид. Резултатът е повече от интересен - суперкар с невероятни динамични характеристики, който харчи... три на сто. С такава икономичност не могат да се похвалят и най-компактните градски автомобилчета. Ускорението 0-100 става за малко под 3,2 сек., а максималната скорост е 320 км/ч. Пилотът в теб би оценил и следния изумителен факт:

на легендарната писта Нюрбургринг (където си ги мерят най-големите) супер-хибридът на Porsche прави обиколка за под 7 мин. и 30 сек., т.е. по-бързо от настоящата им бензинова гордост Carrera GT. Конвенционалният двигател на двуместното кабрио е 3,4-литров V8 с 500 к.с., комбиниран с два електромотора с обща мощност 218 к.с. Цялата тази сила минава през подредена 7-степенна скоростна кутия със строгото име Porsche-Doppelkupplungs-Getriebe. Литиево-йонните батерии са с течно охлаждане и могат да се зареждат с кабел от контакта.
Чрез бутон на волана се избират 4 различни режима на динамика - oт изцяло електрическия E-Drive, на който 918-ката може да измине 25 почти безплатни километра, до най-агресивния състезателно-хибриден режим, в който се изцежда максималният капацитет на всички мотори. Правилно си забелязал - джантите са прозрачни. Престани да обядваш и спестявай – имаш още няколко години, докато почнат да го произвеждат.

0 коментара:

Публикуване на коментар